Een tuin voor iedere leeftijdsfase

Bij iedere leeftijdsfase past een andere tuin. Voor veel mensen is het belangrijk dat ze met plezier zo lang mogelijk in hun eigen huis kunnen blijven wonen. Een zogenaamde seniorentuin kan hierbij veel helpen.

Misschien vraag u zich af wat we bedoelen met een seniorentuin. In het kort is het een tuin die rekening houdt met de behoeftes en beperkingen van de eigenaar op leeftijd. De inrichting is efficiënt. De terrassen en paden zijn ruim opgezet. De maatvoering van de plantvakken is praktisch. Er zijn geen afstappen of struikelrandjes aanwezig. Ook bij de materiaalkeuze is hier rekening mee gehouden. Zo zijn de tegels van metten erg onderhoudsvriendelijk en solide. Het split is op stabilisatie platen aangebracht zodat het heel goed beloopbaar is. De plantvakken zijn omsloten met betonranden zodat alles netjes op zijn plaats blijft.

Een denk fout die veel gemaakt wordt is dat dit soort tuinen van voor tot achteren dicht getegeld moeten worden om aan de gestelde eisen te kunnen voldoen. Dit is niet alleen erg saai en lelijk maar levert ook nog eens problemen op tijdens zware regenbuien. Het water kan dan nergens meer heen en loopt in het slechtste geval uw woning in. Een echte seniorentuin is in balans. Beplanting en bestrating is in verhouding met elkaar. De gekozen planten zijn sterk en vragen weinig onderhoud.


 Vorige  Alle tuinen Volgende