Tuinontwerp achtertuin, strak en compact

De afgelopen wintermaanden zijn we druk bezig geweest met het ontwerp van deze compacte stadstuin in Zwijndrecht.

Om alles zo helder mogelijk te presenteren is het 2D ontwerp omgezet naar een 3D video presentatie.

De wensen waren helder, een terras in de avond zon, binnen en buiten met elkaar verbinden, onderhoudsvriendelijke en dat alles strak vormgegeven met duurzame materialen die (bijna) geen onderhoud vragen.

Erg beeld bepalend bij een kleine achtertuin zijn de erfafscheidingen. In deze tuin is dan ook gekozen voor een maatwerk erfafscheiding. De wit gestucte wanden in de woonkamer komen terug in de tuin d.m.v. platoflex kunststofwanden met stuclook. Deze wanden worden afgewisseld met zwarte douglashouten planken die verticaal gemonteerd worden. Dit geeft een heel mooi contrast. Om de erfafscheidingen lager te laten lijken en de tuin meer diepte te geven worden er twee strakke pergola’s constructies geplaatst over de volledige breedte van de tuin.

In de woonkamer zijn keramische tegels gebruikt van 80x80cm. Deze lopen straks in dezelfde lijn door in de tuin. Het hoofdterras wordt afgewerkt met fibron composiet planken en komt iets verhoogd ten opzichte van de rest van de tuin.

Twee wintergroene steeneiken geven hoogte en structuur aan de tuin. De rest van de beplanting zal bestaan uit onderhoudsvriendelijke blokken met siergras en uitbundig bloeiende vaste planten.

Als blikvanger zullen er twee cortenstalen plantenbakken worden geplaatst.

Ook over de tuinverlichting is nagedacht. Op de witte wanden komen vier up/down wandarmaturen. In de borders komen richtspots. Sfeervol en functioneel.

In het ontwerpproces wordt over ieder detail nagedacht. Hierna volgt een offerte voor de aanleg van het plan. Tijdens het proces kan er al een grove inschatting van de kosten worden gemaakt voor de realisatie van het plan.


 Vorige Volgende