Moderne loungetuin met vrijstaande overkapping in Papendrecht

Bij een vrijstaande woning in Papendrecht hebben we een moderne bijpassende achtertuin ontworpen en aangelegd.

Er is een zonovergoten en riant terras gecreëerd nabij de woning. Twee transparante boompjes geven waar nodig schaduw en sfeer. Er is gebruik gemaakt van keramische tegels in de maat 80x80cm. De tegels zijn verwerkt op een gestabiliseerd zandbed en gevoegd. Deze tegels worden niet groen en zijn krasvrij.

In de linkerhoek is een vrijstaande maatwerk overkapping geplaatst van Douglas hout. Deze maatwerk overkapping is door ons zelf ontwerp en gebouwd. Het voordeel hiervan is dat de overkapping naadloos aansluit op de rest van de tuin en de details met zorg en passie zijn afgewerkt. De overkapping is voorzien van een openhaard en heaters zodat er bijna het hele jaar van de tuin genoten kan worden. Daarnaast zorgt de overkapping voor veel meer privacy in de gehele tuin.

De overkapping is geplaatst op verhoogde composiet vlonders zodat al het houtwerk vrijstaat van de vochtige bodem. Het resultaat is een zeer onderhoudsvriendelijke tuin.

De met gevoel ontworpen planten borders zorgen voor sfeer en spanning in de tuin. De soorten zijn perfect afgestemd op de groeiomstandigheden en vragen bijna geen onderhoud.

In de tuin zijn een aantal haardhout opslagen geplaatst. Deze hebben meerdere functies. Ze dienen o.a. als zitelementen en houtopslag. De massief eikenhouten haardblokken geven de tuin karakter en warmte. Zowel letterlijk als figuurlijk.


 Vorige Volgende