Moderne loungetuin met uitzicht op de molens van Kinderdijk

Aan de rand van Alblasserdam zijn we bezig met een totaal metamorfose van deze achtertuin naar een leeftuin.

Het sterkte punt van deze tuin is het schitterende uitzicht over de polder richting de Molens van Kinderdijk. Het nieuwe tuinontwerp is er dan ook helemaal opgericht om een sterkte binding te creëren met het omliggende landschap. In een aantal stappen/etages loopt de tuin af tot polder niveau. Een royaal vlonderdek welke net boven de sloot zweeft biedt een weids uitzicht over de weilanden.

Voor het mooiste effect moet je het soms grootst aanpakken. Vandaar dat er over de gehele breedte van de tuin een trap wordt aangelegd. Om het verzakken van de trap en terrassen tegen te gaan wordt het geheel gefundeerd op een hardhouten onder constructie. Bijkomend voordeel is dat er zo ook geen onkruid meer tussen de tegels komt en deze ook veel minder snel groen worden.

Er worden straks ook een aantal witte aluminium elementen geplaatst die een mooi contrast gaan vormen met de stoere betontegels van Schellevis. Zoals te zien is op de bijgevoegde 3D impressie komt er in een tweede fase ook nog een pergola en overkapping voor nog meer comfort. Zo wordt het een echte leeftuin.


 Vorige Volgende