Kleine sfeervolle achtertuin Groot-Ammers

Moderne achtertuin met veel privacy en toch een mooi uitzicht

In deze kleine achtertuin in Groot-Ammers waren een aantal grote problemen die om een originele oplossing vroegen. Zo waren er grote hoogte verschillen in de tuin aanwezig die niet praktisch waren en de tuin verdeelde. Ook was er veel inkijk vanaf het voetpad maar een mooi uitzicht vanuit de tuin naar de polder. Daarnaast was de tuin behoorlijk verzakt. De hoogte verschillen in de tuin zijn uiteindelijk het sterke punt van dit tuinontwerp geworden. De tuin is verdeeld in drie niveau’s met praktische kleine afstappen.

De terrassen zijn omsloten met lichtgewicht zinken wanden die niet zullen verzakken op deze slappe ondergrond. Het hoge terras nabij de woning biedt een mooi uitzicht over het landschap terwijl het omsloten terras achter in de tuin maximale privacy geeft. De inkijk is weg genomen door hardhouten palenrijen die gecombineerd zijn met siergrassen en ijzerhard. In de winter mooi open en in de zomer meer gesloten maar zeker niet opgesloten. De tegels zijn van het merk Metten die door hun dikte eventuele verzakkingen beter kunnen opvangen.
Lang bloeiende vaste planten zorgen voor kleur en sfeer in deze strak opgezette tuin. De inrichting van de verhoogde borders en de gekozen materialen zorgen ervoor dat deze tuin minimaal onderhoud nodig heeft.


 Vorige  Alle tuinen Volgende