In zowel de vormgeving als het materiaal gebruik is er gekozen voor de combinatie tussen strak en organisch

Net zoals in de architectuur van de woning is er in het tuinontwerp gezocht naar de balans tussen het landelijke, natuurlijke en de visuele kracht van de strakke lijnvoering.

Op enkele kilometers van het centrum van Nijmegen bevindt zich deze unieke tuin, midden in het rivierengebied, tegen de eeuwen oude dijk langs de Waal. Boomgaarden en schapenweide en een bijzonder fraai vormgeven woning vormen het decor waarin wij deze tuin mochten ontwerpen. Dit zijn de opdrachten waar je als tuinontwerper van droomt. Vanuit de woning lopen enkele krachtige lijnen de tuin in. Zij vormen de zichtlijnen die op een verrassende manier worden omsloten door organische vormgegeven beplantingselementen. Ook in de beplanting zelf komt dit contrast straks mooi naar voren. Strakke wintergroene hagen en blokken van siergrassen en bamboe worden afgewisseld door weelderige bloemen borders. Deze tuin is niet alleen ontwerpen voor de mens maar biedt straks ook ruimte en onderdak aan vogels, vlinders, bijen en amfibieën.

Zoals u kunt zien op de foto’s zijn we net gestart met de aanleg van de bouwkundige basis van deze tuin. Een robuust uitgevoerde vlonder, vijver en maatwerk erfafscheiding zijn nu volop in aanbouw. Straks volgen de opmaat gemaakte natuursteentegels i.c.m. split en cortenstalen strips.

De ideale plantperiode voor grote bomen, heesters en hagen loopt van ca. november tot maart. Voor dat het eerste voorjaarszonnetje zich laat zien zal deze tuin al helemaal ingeplant en afgewerkt zijn.


 Vorige Volgende