Bosrijke villatuin

Tijdloze buitenruimte in bosrijke omgeving

Deze bosrijke villatuin werd genomineerd voor de prestigieuze wedstrijd Tuin van het jaar. Het krachtige ontwerp en de solide uitvoering resulteerden in een tuin die er altijd al geweest lijkt te zijn.

Beeldbepalend is het 200 jaar oude bos dat de tuin omringd. Enkele bomen daarvan staan tot in de bosrijke villatuin. Zo heeft deze tijdloze buitenruimte een duidelijke relatie met zijn omgeving . Binnen die ruimte is uiteraard rekening gehouden met de individuele wensen van de bewoners en de stijl van de woning. Opvallend en sferisch zijn de unieke waterpartijen, hier is tot in de details kunstzinnig vormgegeven met cortenstaal.

Aan de achterzijde van de woning is het groen zo gesitueerd dat de natuur als het ware naar de woning toe wordt getrokken. Het groen verzacht de grote terrassen. De strategisch geplaatste dakbomen omarmen de woning en bieden verkoelende schaduw op warme zomerdagen. Op een voorgevormde heuvel zijn talloze rhododendrons aangeplant, ervoor bevindt zich een brede strook met siergrassen. Zo is een natuurlijke overgang ontstaan van het gazon naar de bosrijke omgeving.


 Vorige Volgende