Studio Toop

Home / Kwaliteit  / Studio Toop

Studio TOOP

Studio TOOP maakt tuinen om in te leven. Onze passie is om ruimtes te creëren waar je wilt zijn. Waar je kunt ontdekken. Waar je herinneringen maakt. Waar je samen met familie en vrienden – maar ook alleen – uren door kan brengen. Dat doen wij al 25 jaar.

Visie
Een tuin hoort geen kijkobject te zijn, maar een dynamische, interactieve leefomgeving. Ik maak de kaders waar jij je eigen verhaal in kwijt kan. Een TOOP-tuin is een wereld op zich, verbonden met de omgeving maar autonoom. Hier maak jij de regels; hier draait het om jou. Het ontwerpen van een tuin is een intiem proces. We beginnen vanuit kwetsbaarheid en vertrouwen. We denken na over het landschap waarmee jij bent opgegroeid en de plekken die jou raken. Om de keukentafel brengen we in kaart wat jouw persoonlijke verhouding met landschap is en hoe we daar vorm aan kunnen geven. Hoe beter we jou begrijpen en samen jouw voorkeuren doorgronden, des te beter kunnen we een ruimte ontwerpen die voor jou waardevol is.

Een tuin is een relatie tussen mens en plek. Een goed tuinontwerp laat deze tot haar recht komen. De tuin brengt je in het moment en nodigt uit tot bewust stilstaan bij alles wat die plek eigen maakt. Maar de tuin nodigt er ook toe uit dat jij je die plek op je eigen manier toeëigent. Jouw leven is een wezenlijk en veranderlijk onderdeel van het ontwerp. Je bent geen indringer in een voorgeschreven stramien. De tuin komt in samenspel met jou tot leven.

Mijn ontwerpen kenmerken zich door hun weloverwogen vanzelfsprekendheid en een bedrieglijke eenvoud. Met een combinatie van inlevingsvermogen en doortastendheid ontleed en anticipeer ik jouw behoeftes. De kleine praktische overwegingen van het dagelijks leven worden feilloos en elegant geïntegreerd. Ik vind “praktisch” geen lelijk woord. Sterker nog: de kracht ligt juist in het creëren van een leefbare context die eer doet aan jouw individualiteit. Niet te gelikt en graag met een rauw randje. Helder en weelderig, speels en ingetogen tegelijk.

Meer informatie: www.studiotoop.nl