Jans Bos

Home / Kwaliteit  / Jans Bos

Jans bos, Tuinontwerp & Advies

Bedrijfsprofiel
Haar drive om in het groen werkzaam te zijn heeft haar wortels in de jeugdjaren van Jans. Opgegroeid in het landelijke groen onder de rook van Rotterdam heeft Jans haar weg gevonden naar de Alblasserwaard. Na haar opleiding in de bloemsierkunst is Jans zich gaan richten op het vormgeven en inrichten van groene buitenruimten.

In 2001 is jans afgestudeerd in ontwerp- en beplantingsleer. Tijdens haar studie heeft jans praktijk opgedaan bij Teo van Horssen hoveniers. Na haar studie heeft Jans Bos Tuinontwerp en Advies gestart.

Om het bureau op een hoger niveau te brengen heeft zij de leergangen 1 en 2 aan de Tuinacademie te Houten gevolgd. In de loop der jaren heeft Jans zich gespecialiseerd op 2 vlakken:

  • Ontwerpen van tuinen met een eigen karakter
  • Het inrichten van kleinschalig landschappelijk groen

Kleinschalig landschappelijke inrichting is het inrichten van tuinen in het buitengebied. U kunt hierbij denken aan landhuizen en boerderijen met land en waterschappen.

Visie
Ontwerpen betekend voor mij een gevoel van ruimte oproepen. Het oproepen van ruimte is de tegengestelde van het vullen van ruimte. Een goed ontworpen tuin heeft een verhaal te vertellen. Door goed naar verschillende aspecten in de omgeving te kijken en deze door te vertalen naar de tuin kunnen bepaalde ruimtes van de tuin u. Inspireren, rust geven of juist een emotie bij u oproepen. Door deze ervaringsruimte ontstaat er een architectuur waarin u steeds opnieuw verrast wordt en er plaats is om te beleven. Een tuin moet uitnodigen om naar buiten te gaan, om er in rond te lopen. Een goed ontworpen tuin geeft je de behoefte om jezelf weer om te draaien en opnieuw de tuin in te willen als je deze net verlaten hebt. Dit is de tuinbeleving waar ik samen met u naar streef. Als u op deze manier van uw tuin geniet, dan is mijn werk geslaagd.

Meer informatie: www.jansbos.nl