Low-maintenance backyard in Zwijndrecht

Afgelopen winter hebben wij de opdracht gekregen om een tuinontwerp te maken voor deze kleine achtertuin in Zwijndrecht. Het mocht echt iets bijzonders gaan worden. Het moest een onderhoudsvriendelijke en strakke tuin gaan worden.

Om meer diepte in de tuin te krijgen en een omsloten gevoel zijn er twee strakke pergola’s geplaatst van Douglashout. De gehele erfafscheiding is gemaakt van verticaal gemonteerde planken. Om het beeld rustig te houden is alles zwart gebeitst. Hier zullen straks de planten mooi tegen afsteken. Om binnen en buiten met elkaar te verbinden lopen de 80x80cm tegels die binnen zijn gebruikt door in de tuin. Ook zijn er twee witte kunststof stuclook wanden in de tuin geplaatst. Binnen zijn ook alle muren strak gestuct.

Het vlonderdek is gemaakt van fiberon composiet planken. Dit materiaal is nagenoeg onderhoudsvrij en blijft ook veel langer mooi dan hardhout. De verhoogde border is van cortenstaal. Een heel uitgesproken materiaal met veel karakter. Alles wordt in de avond uitgelicht met mooie wandarmaturen en richtspots. Tuinverlichting kan veel doen met de sfeer van een tuin.

Er is gewerkt met onderhoudsvriendelijke soorten beplanting zoals prachtriet en loodkruid. Het zijn sterke planten met veel sierwaarde die weinig onderhoud vragen.

Project Details

Date: 10 November 2016


 Previous Next