Loading...
Loading...

Landelijke tuin in Ottoland

Vlakken en lijnen

Midden in de Alblasserwaardse polder nabij Ottoland hebben wij een landelijke tuin ontworpen en aangelegd. Belangrijke uitgangspunten voor dit gezin met jonge kinderen was dat het een praktische tuin moest worden met voldoende parkeergelegenheid met een heldere vormgeving. Haagstructuren en vormbomen waren hierbij gewenst. Het split is op kunststof rasterplaten  aangebracht zodat het goed blijft liggen. De tuin ligt op een slappe veenachtige bodem. Er is dan ook extra aandacht besteed aan de ondergrond om verzakken van de tegels en klinkers tot een minimum te beperken.

De terrassen van 100x100cm zijn gefundeerd op een onderconstructie van hardhout. Onder de oprit is een extra dikke laag repack (gebrokken puin) aangebracht. Langs de oprit is een rij met haagbeuken in blokvorm geplaatst welke in de avond mooi worden aangelicht met grondspots.


 Vorige  Alle tuinen Volgende